GY.I.K.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Miért érdemes a hellobusz.hu oldalon keresztül buszt foglalnom?

A hellobusz.hu egy olyan weboldal, ami a több száz Autóbusz-üzemeltető együttműködő partnereként az online felületén keresztül lehetőséget biztosít neked arra, hogy a legkedvezőbb feltételekkel lefoglalj egy buszt a tervezett utazásodhoz. A buszbérlési igényedre vonatkozó adatok beküldése után árajánlatokat fogsz kapni, amiből kiválaszthatod a számodra legkedvezőbbet.

Mennyibe kerül nekem a buszközvetítői szolgáltatás?

A hellóbusz.hu a szolgáltatását a Megbízó (utazó) részére díjmentesen biztosítja.

Hogyan tudok buszt foglalni a weboldalon keresztül?

  • Első lépésként válaszd ki az utazni szándékozók létszámának megfelelő buszkategóriát
  • Második lépésként add meg nekünk az autóbusz bérlésre vonatkozó releváns információkat az "online buszfoglalás" menüpontból indulva.
  • A hozzánk beérkezett adatlapod alapján az Autóbusz-üzemeltető partnereink elkészítik árajánlataikat, amit e-mailen megküldünk Neked. Fontos tudnod, hogy a hellobusz.hu nem tud garanciát vállalni arra, hogy minden esetben érkezni fog árajánlat megbízásodra.
  • A megérkezett ajánlatok közül kiválaszthatod a számodra legkedvezőbbet, amit visszajelzel nekünk egy Megrendelővel.
  • Legkésőbb az utazást megelőző 30. napon az Autóbusz üzemeltető kiállítja a busz bérleti díjának számláját
  • Utazás
  • Az utazást követően arra kérünk, értékeld az utazást

Mit jelent a "Foglalj most, fizess később!" szolgáltatás?

Az utazás díját/előlegét nem a foglaláskor kell megfizetned, hanem egy későbbi időpontban. Ebben az esetben a foglalásod csak előfoglalás lesz, ami nem jelent végleges foglalást az autóbusz-üzemeltető számára. Fontos tudni, hogy amíg legalább az utazási előleget (min. 40%) meg nem fizeted, úgy addig az Autóbusz-üzemeltető elállhat megrendelésed elfogadásától. Az előleg, vagy a teljes díj megfizetésével válik a foglalásod végleges foglalássá, ami már nem mondható vissza a buszos részéről.

Milyen módon tudok majd fizetni buszfoglalásnál?

A fizetésnek három módja lehetséges.

  • Foglaláskor (az árajánlat elfogadásakor) az Autóbusz-üzemeltető 40%-os előlegszámlát küld Neked, amit az abban meghatározott fizetési feltételeknek megfelelően 8 napon belül kell átutalással kiegyenlítened. Az előleg megfizetésével, a foglalásod véglegessé válik.
  • "Foglalj most, fizess később!" szolgáltatással előfoglalod az autóbuszt. Legkésőbb az utazást megelőző 30. napon véglegesítődik foglalásod, amikor az Autóbusz-üzemeltető 40%-os előlegszámlát küld Neked és Te azt rendezed.
  • Foglaláskor (az árajánlat elfogadásakor) kifizeted az autóbuszbérlés teljes díját.

Az Árajánlat milyen költségeket tartalmaz?

- Busz használati díját az ajánlatban feltüntetett kilométer (tervezett kilométer) igénybevételre a napi minimum 200 km figyelembevételével

- Üzemanyag költségét

- A Sofőr(ök) napi díját

- Autópálya és útdíjakat

- Az autóbusz kiállását a telephelyről és az oda való visszaérkezését

Mit nem tartalmaz az Árajánlat?

Az olyan költségeket, amik előre nem kalkulálhatók:

Például a parkolási díj, városbelépők díja, komp és alagút díjak (nyugtával igazoltan), melynek mértékét előzetesen nem lehet megállapítani, ezért ezek a végszámlában kerülnek majd elszámolásra. Továbbá a végszámlában fizetendő, ha a gépkocsivezető(k) ellátása az előzetes megállapodástól eltérően nem volt biztosított.

Hogyan tudom lemondani a lefoglalt buszt?

Az utazást megelőző 30. napig a foglalást ingyenesen írásban lemondhatod az Autóbusz-üzemeltető e-mail címére történő foglalás-lemondó értesítés megküldésével (ez egy pár soros jelzés a buszos felé). Ebben az esetben az Autóbusz-üzemeltető törli buszfoglalásod és a már befizetett bérleti díj 100%-át visszautalja Számodra, vagy közös megegyezés szerint beszámítja egy következő utazásodba.

A számla kiállításától számított 14. napig, de legkésőbb az utazás napját megelőző 15. napig élhetsz indokolt esetben az elállási jogoddal.

Kell-e regisztrálnom az oldal használatához?.

A hellobusz.hu weboldal buszfoglalási szolgáltatásainak használatához előzetes regisztrációdra nincs szükséged, viszont foglaláskor meg kell adnod a neved, e-mail címed, telefonszámod és a számlázási adatadat. Fontos tudnod, hogy a megadott adataidat csak a regisztált és ellenőrzött Autóbusz-üzemeltető partnereink részére adjuk át ajánlattétel céljából.

Mikor és mennyi áfát kell fizetnem?

Az áraink bruttó árak, melyek a belföldi személyszállítást terhelő 27 % Áfát már tartalmazzák.

A külföldi út mentes az adó alól (0 %).