GY.I.K.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK


Miért érdemes a hellobusz.hu oldalon keresztül buszt foglalnom?

A hellobusz.hu egy olyan weboldal, ami a több száz Autóbusz-üzemeltető együttműködő partnereként az online felületén keresztül lehetőséget biztosít neked arra, hogy a legkedvezőbb feltételekkel lefoglalj egy buszt a tervezett utazásodhoz. A buszbérlési igényedre vonatkozó adatok beküldése után árajánlatokat fogsz kapni, amiből kiválaszthatod a számodra legkedvezőbbet.

Mennyibe kerül nekem a buszközvetítői szolgáltatás?

A hellóbusz.hu a szolgáltatását a Megbízó (utazó) részére díjmentesen biztosítja.

Hogyan tudok buszt foglalni a weboldalon keresztül?

 • Első lépésként válaszd ki az utazni szándékozók létszámának megfelelő buszkategóriát
 • Második lépésként add meg nekünk az autóbusz bérlésre vonatkozó releváns információkat az "online buszfoglalás" menüpontból indul.
 • A hozzánk beérkezett adatlapod alapján az Autóbusz-üzemeltető partnereink megkeresnek Téged a megadott paramétereknek megfelelő ajánlatokkal. Fontos tudnod, hogy a hellobusz.hu nem tud garanciát vállalni arra, hogy minden esetben érkezni fog árajánlat megbízásodra.
 • A megérkezett ajánlatok közül kiválaszthatja a számára legkedvezőbbet
 • Legkésőbb az utazást megelőző 30. napon az Autóbusz üzemeltető kiállítja a busz bérleti díjának számláját
 • Utazás

Mit jelent a "Foglalj most, fizess később!" szolgáltatás?

Az utazás díját/előlegét nem a foglaláskor kell megfizetned, hanem egy későbbi időpontban. Ebben az esetben a foglalásod csak előfoglalás lesz, ami nem jelent végleges foglalást az autóbusz-üzemeltető számára. Fontos tudni, hogy amíg legalább az utazási előleget (min. 40%) meg nem fizeted, úgy addig az Autóbusz-üzemeltető elállhat megrendelésed elfogadásától. Az előleg, vagy a teljes díj megfizetésével válik a foglalásod végleges foglalássá, ami már nem mondható vissza a buszos részéről.

Milyen módon tudok majd fizetni buszfoglalásnál?

A fizetésnek három módja lehetséges.

 • Foglaláskor (az árajánlat elfogadásakor) az Autóbusz-üzemeltető 40%-os előlegszámlát küld Neked, amit az abban meghatározott fizetési feltételeknek megfelelően 8 napon belül kell átutalással kiegyenlítened. Az előleg megfizetésével, a foglalásod véglegessé válik.
 • "Foglalj most, fizess később!" szolgáltatással előfoglalod az autóbuszt. Legkésőbb az utazást megelőző 30. napon véglegesítődik foglalásod, amikor az Autóbusz-üzemeltető 40%-os előlegszámlát küld Neked és Te azt rendezed.
 • Foglaláskor (az árajánlat elfogadásakor) kifizeted az autóbuszbérlés teljes díját.

Az Árajánlat milyen költségeket tartalmaz?

- Busz használati díját az ajánlatban feltüntetett kilométer (tervezett kilométer) igénybevételre a napi minimum 200 km figyelembevételével

- Üzemanyag költségét

- A Sofőr(ök) napi díját

- Autópálya és útdíjakat

- Az autóbusz kiállását a telephelyről és az oda való visszaérkezését

Mit nem tartalmaz az Árajánlat?

Az olyan költségeket, amik előre nem kalkulálhatók:

Például a parkolási díj, városbelépők díja, komp és alagút díjak (nyugtával igazoltan), melynek mértékét előzetesen nem lehet megállapítani, ezért ezek a végszámlában kerülnek majd elszámolásra. Továbbá a végszámlában fizetendő, ha a gépkocsivezető(k) ellátása az előzetes megállapodástól eltérően nem volt biztosított.

Hogyan tudom lemondani a lefoglalt buszt?

Az utazást megelőző 30. napig a foglalást ingyenesen írásban lemondhatod az Autóbusz-üzemeltető e-mail címére történő foglalás-lemondó értesítés megküldésével (ez egy pár soros jelzés a buszos felé). Ebben az esetben az Autóbusz-üzemeltető törli buszfoglalásod és a már befizetett bérleti díj 100%-át visszautalja Számodra, vagy közös megegyezés szerint beszámítja egy következő utazásodba.

A számla kiállításától számított 14. napig, de legkésőbb az utazás napját megelőző 15. napig élhetsz indokolt esetben az elállási jogoddal.

Mit jelent a "Szabad utashelyek" szolgáltatás?

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy Autóbusz-üzemeltetők által szervezett utazásokra jelentkezz egyedül, vagy társasággal (pl szervezett kirándulásokra, belföldi-, vagy nemzetközi utazásokra, rendezvényekre). Ezen utazások több esetben komplex szolgáltatást nyújtanak számodra (az árban benne van pl. belépőjegyek, étkezések, szállások biztosítása is).

Hogyan tudok "Szabad Utashelyet" foglalni?

 • A hellobusz.hu weboldalon található "szabad utashelyek" közül válaszd ki az egyik utazást.
 • A weboldalon megadott információk ismeretében első lépésként helyezd "kosárba" az adott utazást.
 • A "utazásaim kosara" tartalmát megtekintve állítsd be a résztvevők/utazók számát (a lefoglalt utashelyek számát), majd véglegesítsd foglalásod ("kifizetés" gombra kattintással).
 • A foglalás megerősítéseként add meg a számlázási információkat.
 • A szállítási információknál erősítsd meg az online rendelést a "folytatás" gombbal.
 • A fizetési módnál erősítsd meg az átutalási módot.
 • Ellenőrzd a megadott adatokat. A megjegyzéseid, kéréseid, észrevételeid rögzítsd a "további megjegyzések" rovatban, majd a "megrendelés befejezése" gombbal véglegesítsd foglalásod.
 • A beküldött adatok alapján lefoglaljuk Neked a megadott utazást.
 • A lefoglalt utazásról az Autóbusz-üzemeltető megküldi Neked a számlát.

Hogyan tudom lemondani a lefoglalt utashelyeket?

Az utazást megelőző 30. napig a foglalás bármikor ingyenesen lemondhatod az Autóbusz-üzemeltető e-mail címére és a hellobusziroda@gmail.com email címre történő foglalás-lemondó értesítésed megküldésével. Ebben az esetben az Autóbusz-üzemeltető törli foglalásod és a már befizetett részvételi díjad 100%-át visszautalja számodra, vagy közös megegyezés szerint beszámítja egy következő utazásodba.

A számla kiállításától számított 14. napig, de legkésőbb az utazás napját megelőző 15. napig élhetsz elállási jogoddal.

Az utazást megelőző 15 napon belüli útlemondásod esetén a részvételi díj már nem minden esetben jár vissza. Lemondással minden részvételi jogod elveszted. Tudomásul kell venned, hogy az így felszabadult utashelyet az Autóbusz-üzemeltető ismételten értékesítheti (akár Last minut utazásként csökkentett áron is). Az így értékesített utashely ellenértékét az Autóbusz-üzemeltető (az újbóli értékesítéssel kapcsolatban felmerült költségei levonása után) visszatérítheti számodra, vagy annak értékét beszámíthatja egy következő utazásodba.

Kell-e regisztrálnom az oldal használatához?.

A hellobusz.hu weboldal buszfoglalási szolgáltatásainak használatához előzetes regisztrációdra nincs szükséged, viszont foglaláskor meg kell adnod a neved, e-mail címed, telefonszámod és a számlázási adatadat. Fontos tudnod, hogy a megadott adataidat csak a regisztált és ellenőrzött Autóbusz-üzemeltető partnereink részére adjuk át ajánlattétel céljából.

Mikor és mennyi áfát kell fizetnem?

Az áraink nettó árak, melyek a belföldi személyszállítást terhelő 27 % Áfát nem tartalmazzák.

A külföldi út mentes az adó alól (0 %).