LÁZÁR ERVIN PROGRAM

HELLO BUSZ- LÁZÁR ERVIN PROGRAM


Általános iskolás gyermekek LÁZÁR ERVIN PROGRAMJÁNAK rendezvényeire történő csoportos szállításához egy olyan egyszerű online buszfoglalási lehetőséget kínálunk az intézmények, szervezők számára, ahol az utazáshoz egyszerűen és gyorsan lehet árajánlatot kérni egyszerre több autóbuszos vállalkozótól. Mindegy, hogy egy belföldi osztálykiránduláshoz, vagy színházi előadáshoz keresünk autóbuszt, közel 200 különböző kategóriájú autóbusz flottából kiválaszthatjuk az utazáshoz leginkább megfelelőt. Minőségi autóbusz-üzemeltetőink hálózatán keresztül több száz buszt kínálunk, bel- és külföldi csoportos utazásokhoz. Csak megbízható és leellenőrzött autóbusz üzemeltetőkkel állunk kapcsolatban, így ezzel biztosítjuk a minőségi és biztonságos utazást a gyermekek számára.

Milyen előnyöket nyújtunk még?

  • Országos hálózattal rendelkezünk
  • Több, mint 28.000 utasférőhely kapacitás áll a rendelkezésünkre egy időben
  • Közel 600 db, különböző kategóriájú autóbusz tartozik buszközvetítő flottánkhoz
  • Megbízható és engedéllyel rendelkező autóbusz üzemeltetői partnerhálózattal dolgozunk
  • Ingyenes előfoglalási lehetőséget és rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • És legfőképp..... Korrekt áron dolgozunk!   Tekintse meg AUTÓBUSZ KATEGÓRIÁINKAT!


A minisztérium által meghatározott programelemek köre:

1. évfolyam: Bábelőadás bemutatása oktatási intézményekben Címzettek: az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (a továbbiakban: Emtv.) szerinti bábszínház, vagy az előadó-művészeti tevékenységét jellemző módon bábművészek közreműködésével, a bábművészeti eszközök és megoldások felhasználásával végző színház.

2. évfolyam: Előadó-művészeti produkció bemutatása oktatási intézményekben Címzettek: önálló jogi személyiségű színház, amely létesítő okirata szerinti céljaként, vagy alap-, illetve főtevékenységeként színházművészeti tevékenységet lát el, valamint egyéni vállalkozók a meghatározott TEÁOR számmal 

3. évfolyam: Színházi előadás bemutatása saját játszóhelyen Címzettek: a Programban való részvételt a vidéki kőszínházak hálózata biztosítja. 

4. évfolyam: Komolyzenei vagy népzenei koncert bemutatása oktatási intézményekben vagy koncerttermekben Címzettek: művészeti tevékenységének sajátos jellege szerinti kamarazenekar, kamara-szimfonikus zenekar, szimfonikus zenekar, népi koncertzenekar, fúvószenekar big band, kamarakórus típusmegjelölésű előadó-művészeti szervezet. 

5. évfolyam: Színházi előadás bemutatása saját játszóhelyen Címzettek: a Programban való részvételt a vidéki kőszínházak hálózata biztosítja. 

6. évfolyam: Cirkuszművészeti előadás bemutatása saját játszóhelyen Címzett: a Programban való részvételt a Fővárosi Nagycirkusz biztosítja. 

7. évfolyam: Előadó-művészeti produkció bemutatása oktatási intézményekben Címzettek: önálló jogi személyiségű színház, balett- vagy táncegyüttes, amely létesítő okirata szerinti céljaként, vagy alap-, illetve főtevékenységeként előadó-művészeti színház- vagy táncművészeti tevékenységet lát el. A táncművészeti produkciókat biztosító szervezetek előnyt élveznek. 

8. évfolyam: Színházi előadás bemutatása Budapesten Címzett: fővárosi székhelyű, önálló jogi személyiségű színház, balett- vagy táncegyüttes, amely létesítő okirata szerinti céljaként, vagy alap-, illetve főtevékenységeként előadó-művészeti színház- vagy táncművészeti tevékenységet lát el.

részletek: https://kormany.hu/hirek/szeptemberben-indulhat-ujra-a-lazar-ervin-program

FRISS!  

Folytatódik a Lázár Ervin Program
részletek:Mire kell figyelni iskolai csoportos utazásoknál?

  • Nevelési-oktatási intézmények által szervezett külföldre történő autóbuszos utazás esetén be kell tartani a 27/2017. (X. 18.) EMMI rendelet leírásait. Ennek legfontosabb eleme, hogy az autóbusz nem lehet 13 évesnél idősebb külföldi utazás esetén.
  • Alapszabályként kell értelmezni a KRESZ azon rendelkezését, miszerint ha az autóbusz biztonsági ővvel van ellátva, akkor azt használni kell. (1/1975 (II.5.) KPM-BM együttes rendelet 48§ (6)) az utasok életkorától függetlenűl (kivétel a 3 éves kor alattiak)
  • A KRESZ említést tesz az iskolabuszról, amelynél minden esetben kötelező biztonsági őv megléte és annak használata (1/1975 (II.5.) KPM-BM együttes rendelet 48§ (12)), illetve további előírások vonatkoznak rá, de fontos kiemelni, hogy az osztálykirándulásokhoz bérelt autóbusz különjárati személyszállításnak minősül, így az nem iskolabusz!