HELLO BUSZ HÍRLEVÉL 2020 július

2020.07.01

Kedves Olvasó! Ön most a hellobusz.hu első hírlevelét olvassa. A havi rendszerességgel megjelenő kiadványunkban igyekszünk majd hasznos információval és érdekességekkel szolgálni olvasóink számára. Olyan cikkeket fogunk általában megjelentetni, amik utazásokkal, autóbuszos kirándulásokkal kapcsolatban tartalmaznak információkat. Reméljük, hogy hírlevelünkben mindenki talál saját maga számára érdekes és hasznos információt.

A HÓNAP SZÁMA: 10 000 - Egyre többen vagyunk 

A hellóbusz.hu portál indulása óta a regisztrált Autóbusz-üzemeltető partnerek flottája már több, mint 10 000 utasférőhellyel rendelkezik. Ezzel az utaslétszámmal már több magyarországi labdarugó stadiónt meg tudunk tölteni nézőkkel. Közel kétszáz, kis- és nagy autóbusszal állunk a megbízók rendelkezésére és flottánk folyamatosan gyarapszik. Tudjuk, hogy a buszos vállalkozók milyen nehéz időszakon mentek/mennek keresztül, így reméljük mielőbb beindul a turizmus. Ha még ugyan üresek is az autóbuszok üllőhelyei, de mi már felkészültünk az indulásra és szerencsére már a szabályok is megengedik, hogy az autóbuszos turizmus végre magára találjon. Eltökélt célunk, hogy a minőségi buszos turizmunt képviselve meghatározó szereplői legyünk a hazai személyszállításnak úgy, hogy az utazóközönség maximálisan elégedett legyen az általunk közvetített autóbuszos vállalkozók szolgáltatásaival. 


ÉRDEKESSÉGEK

Érdekesség - Elindítottuk az "Utazgatni jó - utazásimádók csoportja" facebook csoportot.

A csoport tagok saját utazási élményeiket oszthatják meg másokkal, utazási ötleteket adhatnak és ezzel kedvet csinálhatnak mások számára az utazáshoz. Bízunk benne, hogy néhány hónapon belül napi gyakorisággal szaporodnak a csoport posztjai és ezéltal egy stabil utazóközösség jön létre.

CSATLAKOZZ TE IS A CSOPORTHOZ!

Információ: - Külföldi utazás előtt hasznos lehet az EU új információs portálja.

Az Európai Unio létrehozott egy új portált, ahol utazás előtt megnézhetjük az éppen aktuális korlátozásokat és szabályokat az adott országra vonatkozóan.

https://reopen.europa.eu/hu/map/HUN 

Érdekesség - Július 1-től útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai gyermekprogram

A program alapját adó Kajla útlevélben a gyerekek pecsétet gyűjthetnek, útvonalat tervezhetnek, és az élményeikről is beszámolhatnak. Országszerte több mint 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. Az útlevéllel a gyerekek ingyen utazhatnak a MÁV és a GYSEV vonalain, valamint a BAHART és a MAHART egyes járatain augusztus 31-ig.

további információ: https://kajla.hu/     forrás:mti.hu   

Érdekesség - Budapestre hívja a belföldi turistákat a főpolgármester

A főpolgármester a turizmus újraindításáról rendezett beszélgetésen bejelentette... a budapesti turizmus újraindításának fontos eszköze lehet a Restart Budapest kártya, ...amely 48 órán keresztül nyújt ingyenes és kedvezményes szolgáltatásokat, továbbá a szállásfoglalásnál is kedvezményt ad. 

Egy másik lényeges többletszolgáltatása a Restart kártyának, hogy a hat fővárosi strand közül választhatnak az érdeklődők, ahová egy alkalommal ingyenesen beléphetnek. Ezenfelül a történelmi gyógyfürdők közül a Lukács, a Széchenyi és a Rudas fürdőből szintén szabadon választható egy, amelybe ingyenes a belépés egy alkalommal. A csomag ingyenes Hop-On Hop-Off szolgáltatást is tartalmaz (buszos városnézés). 

Blog - Elkészült első blog bejegyzésünk, ami az Országházról szól.

Csoportos kirándulás? De mégis hova?...Természetesen az ország szívébe, az Országházba. Érdekes információk az országházról fényképekkel gazdagon illusztrálva. 

Érdekesség - Együttműködési megállapodást írtunk alá a METKÉP média csoporttal 

Egy éves szerződést kötött a Hello Busz a METKÉP média csoporttal a Hello Busz facebook oldal és az Utazgatni jó facebook csoport kezelésére. A szerződés eredményeként mindkét oldalra érdekes információk és különlegességek kerülnek megosztásra. 


AUTÓBUSZOS HÍREK

Hír! - Megszünt az előírt 1,5 méter védőtávolsági kötelezettség autóbuszon.

Magyarország kormánya június 18-i hatállyal megszüntette a 40/2020 (III.11.) kormányrendelet szerinti veszélyhelyzetet, ezzel párhuzamosan hatályát veszítette a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény. Ezzel együtt megszünt az autóbuszokra vonatkozó 1,5 méteres védőtávolsági korlátozás, ami egy jelentős fejfájást okozostt a magyar autóbuszos vállakozók számára..

Persze maszkot és kézfertőtlenítőt továbbra is érdemes használni az utasok és az autóbuszvezetők biztonsága érdekében. 

Hír! - A Volánbusz június 12-én felfüggesztette a 30 százalékos telítettségre vonatkozó szabályt.

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs jóváhagyásával felfüggesztette járművein a maximum 30 százalékos telítettségre vonatkozó szabályt a Volánbusz Zrt.

forrás:mti.hu

Reményeink szerint ez a szabály hamarosan alkalmazható a különjárati autóbuszos közlekedésben is, hisen a jelenlegi kb 1,5 méteres távolságtartási köteletettség miatt a buszok csak alacsony kihasználtsággal közlekedhetne. 

LEGYÉL TE AZ ELSŐ, AKI ÉRTESÜL AZ ÚJDONSÁGOKRÓL!